1 1 0

Sent Nova Zelanda des de l'illa nord a la sud

Nova Zelanda és, sense cap mena de dubte, una de les destinacions més exuberants del món. Ubicada al sud d'Austràlia i banyada per l'oceà Pacífic, aquest país consta de dues illes principals (l'illa nord i l'illa sud), que són les que acaparen la major atenció. A continuació, et desvetllem quins són els atractius més destacats de cada illa i alguns consells perquè comencis a preparar el teu pròxim viatge. Et prometem que Nova Zelanda és un destí únic, diferent a qualsevol altre!

Quina és la millor època per viatjar a Nova Zelanda?

El clima a Nova Zelanda és, en termes generals, temperat. Això sí, normalment les temperatures a l'illa nord són més elevades que a la sud. A més, en alguns enclavaments de l'interior d'aquesta última, les temperatures poden arribar a ser extremes. Per la seva ubicació a l'hemisferi sud, les estacions són oposades a les nostres, el que significa que el mes més càlid és gener i el més fred, juliol.

Atès que, com diem, el clima és fonamentalment temperat, l'estiu no és gaire calorós, d'aquí que la millor època per viatjar a Nova Zelanda sigui de desembre a març. Aquesta és la temporada idònia per gaudir de les activitats a l'aire lliure i de la platja, ja que la probabilitat de precipitacions és menor.

Tanmateix, la primavera neozelandesa (entre setembre i novembre) també té molt d'especial, ja que en aquests mesos floreixen els boscos i les cascades exhibeixen tota la seva esplendor, tot i que a la tardor (des del març fins al maig) les temperatures són força més fresques (entre 10 i 20ºC), i també pot ser un bon moment per visitar Nova Zelanda, amb la natura tenyint-se de groc, vermell i taronja.

El millor de l'illa nord

Ara que ja tenim clar quina és la millor època de l’any per viatjar a Nova Zelanda, ¡pots començar a explorar-la! Arrenca la teva aventura a Auckland, la ciutat més gran del país, i completa l'illa nord a Wellington, la capital neozelandesa.

1. Auckland

La ciutat més gran de Nova Zelanda és cosmopolita i dinàmica. Alberga atractius com Queen Street, l'artèria principal; Sky Tower, el símbol d'Auckland, o el parc Cornwall, el seu pulmó verd.

2. Waikato

Waikato és una regió frondosa on es va rodar la trilogia d’El Senyor dels Anells i on, per cert, podràs visitar alguns dels escenaris de la saga. Els amants de l'espeleologia s'emocionaran amb les increïbles coves de Waitomo.

3. Rotorua

Si vols indagar en la cultura maorí, Rotorua és el teu lloc. A més, la ciutat s'assenta en una àrea amb activitat geotèrmica, per la qual cosa tindràs l'oportunitat de relaxar-te en una piscina termal o submergir-te en un bany de fang de bombolles.

4. Coromandel

El major atractiu de la península del Coromandel són les seves platges. Enamora’t d’enclaus com la cala Catedral, tan idíl·lica com fotogènica.

5. Lagos Taupo

El llac Taupo és el més gran del país i un dels racons de més bellesa. No lluny d’aquest indret es troben les famoses cataractes Huka, que ofereixen l'espectacle de més de 220.000 litres d'aigua caient per segon. Tampoc et perdis el Parc Nacional de Tongariro, que acull llacs turquesos en un enlluernador entorn volcànic.

6. Mont Taranaki

El volcà Taranaki està situat al Parc Nacional d'Egmont i constitueix una de les destinacions predilectes per als amants del senderisme i les activitats a la natura.

7. Wairarapa

Wairarapa, proper a Wellington, no només és el punt més meridional de l'illa nord, sinó també una zona vinícola. Si t'agrada el vi, no t’oblidis de fer una parada a les vinyes dels seus voltants.

El millor de l'illa sud

Des de Wellington, al sud de l'illa nord, pots creuar l'illa sud fins a Picton en ferry. Allà, no pots perdre't alguns dels seus principals atractius.

1. Nelson Tasman

Nelson Tasman és una de les regions més vibrants de l'illa sud amb múltiples activitats per fer: des d'explorar vinyes a provar cerveses artesanes o fer senderisme.

2. Marlborough

De Marlborough procedeixen alguns dels vins més famosos de Nova Zelanda. Val la pena embarcar-se en un creuer per admirar els paisatges muntanyosos i illots. Si t'agrada l'aventura, una de les rutes més populars és Queen Charlotte Track, que s'estén 70 km i es pot fer a peu o amb bicicleta.

3. Kaikoura

Nova Zelanda també és sinònim de vida salvatge, sobretot si viatges fins a Kaikoura, on podràs gaudir de la fascinant visió de balenes i foques.

4. Parc Nacional de Fiordland

El paisatge que ofereix aquest parc nacional és un dels més impressionants del país. Admira cascades com Sutherland (la més alta de Nova Zelanda) i majestuosos fiords, ja sigui a peu o en kayak.

5. Christchurch

Una de les ciutats que mereix la pena conèixer a Nova Zelanda és Christchurch, que combina un cert aire colonial amb arquitectura d'estil victorià i cultura maorí. Una barreja d'allò més interessant!

Nova Zelanda reuneix natura salvatge amb modernitat i cultura ancestral. Sens dubte, un destí molt complet que no et deixarà indiferent.

¡Comparteix a les teves xarxes!