2

TRAVEL TIPS - Istanbul, encreuament de cultures

El nostre company de l'àrea comercial i atenció a les agències d'AVASA Travel Group, Salvador Bricollé, ha participat recentment al Fam Trip a Istanbul organitzat per Turkish Airlines i el receptiu turc Meridian Tours, que comparteix aquí amb nosaltres.

“Sortim de l'aeroport de Barcelona amb destinació a Istanbul a bord d'un Airbus 321 Neo de Turkish Airlines, que, com la resta dels vols d'aquesta aerolínia destaca per la comoditat i l'amplitud als seients, així com l'oferta gastronòmica i programació de entreteniment a bord. És important saber que per viatjar a Turquia només cal el DNI, encara que en aquest cas cal emplenar el visat d'entrada. En canvi, si viatges amb el passaport no cal aquest tràmit per entrar al país, en tots dos casos amb una vigència mínima de 6 mesos.

Un cop recollit l'equipatge ens van traslladar a la zona hotelera situada al barri de Taksim, una bulliciosa àrea de la part moderna de la ciutat plena de restaurants, bars i comerços. Des d´aquí s´accedeix fàcilment a la ciutat antiga a través de la concorreguda avinguda Istiklal, passant pel barri de Pera i la Torre de Gálata, construcció de vigilància de l´època Genovesa.





De la mà de Sebnem Egilmez, experta guia de Meridian Tours, durant la nostra estada vam poder recórrer i visitar els principals punts turístics d'Istanbul, una ciutat que es caracteritza per ser una barreja de cultures, per la seva ubicació excepcional i per la grandiositat dels seus monuments.

En aquest sentit visitàrem la impressionant Mesquita de Suleyman el magnífic, l'antic Hipòdrom de l'època bizantina i la basílica ortodoxa de Santa Sofia “Hagia Sophia” que data del segle VI i actualment està convertida en una mesquita de la qual només es pot visitar la sala principal. Posteriorment ens desplaçàrem fins  l´espectacular palau de Topkapi, construït al segle XV i seu dels sultans de l´època i administrativa de l´imperi otomà. El palau és un complex entramat d'edificis, units per patis i jardins de 700.000m2 envoltats per una muralla bizantina i amb espectaculars vistes al Bòsfor; estret que separa la part europea i asiàtica d'Istanbul. En finalitzar la visita gaudim d´un deliciós dinar turc al restaurant principal del palau, podent assaborir els famosos entrants turcs i un espectacular assortiment de carns. Actualment la Mesquita Blava del Sultà Ahmed està tancada a les visites per restauració.




Continuàrem les visites amb la impressionant Cisterna Basílica de Yerebatán i com no el Gran Basar, format per més de 3.000 botigues d'artesania, espècies, joies, souvenirs, catifes, etc. on el regateig forma part de l'experiència, a més de l'exotisme i l'amabilitat de les persones que atenen els turistes, els compradors i els visitants.

Acabàrem la jornada amb un relaxant i especial bany massatge en un dels banys turcs “Hammam” més populars de la ciutat, el Çemberlitas situat al costat mateix del Gran Basar, una experiència que no heu de deixar de provar.

A la nit ens van traslladar al GálataPort, situat a la zona de Gálata, una espectacular zona comercial de luxe plena de botigues, atraccions i restaurants on atraquen els creuers que fan escala a la ciutat.

Durant la nostra estada a Istanbul vam poder visitar les instal·lacions de Meridian Tours, situades a la zona financera de la ciutat on atenen única i exclusivament el mercat espanyol i llatinoamericà. De la mà dels seus responsables vam poder conèixer gran part del seu personal i ens van presentar les principals novetats turístiques i Mice de la ciutat. També vam tenir la possibilitat de conèixer alguns hotels, destacant el La Martine hotel, on estàvem allotjats a la zona de Taksim, el Gezi Bosphorus preciós hotel boutique, el CVK Bosphorus hotel amb espectaculars vistes i el Sheraton city centre, situat a la confluència de la ciutat vella i nova.

No podíem acabar la nostra estada a Istanbul sense fer un petit creuer en iot privat pel Bòsfor, amb parada a la Mansion Sait Halim Pasha, excepcional palauet ideal per celebrar esdeveniments i escenari habitual de les conegudes sèries de TV turques. Acabàrem el nostre viatge amb una passejada pel pintoresc barri de Balat i posterior visita al mirador i la cafeteria de Pierre Loti, situat al barri d'Eyüp on finalitza el Corn d'Or.




 

En definitiva, Istanbul ofereix al viatger gran quantitat d'atraccions de tota mena, destacant-ne els monuments, la història, la gastronomia i la rica barreja de cultures que han deixat molt marcada la seva empremta a la ciutat”.

Si a tu també et ve de gust explicar-nos el teu viatge o tens algun truc, consell o recomanació per viatjar comparteix-ho amb nosaltres i podràs ser el protagonista del nostre proper Travel Tips.

¡Comparteix a les teves xarxes!